Symptomen van een lactose intolerantie

Symptomen van een lactose intolerantie treden meestal vrij snel op na het eten. Als je na het eten van een lactose een onaangenaam gevoel krijgt in je buik (maag-darmen) kun je ervan uitgaan dat je lichaam dit niet goed kan verteren.

Typische lactose-intolerantie symptomen zijn:

Het tijdstip wanneer de symptomen optreden varieert sterk. Het hangt  er vanaf  wanneer  het eten door de dikke darm gaat. In sommige gevallen moeten de betroffenen al na een paar minuten na het eten van de lactose-bevattende gerechten naar het toilet, in andere gevallen duurt het een paar uur tot de eerste symptomen van lactose-intolerantie optreden.

Bij een lactose intolerantie, wordt de lactose niet of slechts gedeeltelijk opengebroken in de dunne darm. Als deze de dikke darm onverteerd bereikt, zal het daarin tot azijn- en melkzuur en gassen worden gerecycled. Dit leidt tot de symptomen van een lactose intolerantie.

Om een lactose intolerantie te kunnen uitsluiten, kun je het beste een tijd op lactosevrije zuivelproducten overstappen. Verdwijnen de symptomen in die tijd, heb je naar alle waarschijnlijkheid een lactose intolerantie.ij andere....